Een groep slechtziende wandelaars, samen met hun ziende buddy’s, arriveren op Praza Obradoiro in Santiago de Compostela in Spanje. Na 14 dagen samen wandelen realiseert een ieder zich dat het leven voor altijd anders zal zijn. De groep volbracht een pelgrimstocht van 200 km. De beperking van hun zicht betekende dat ze het idee van controle over hun leven los moesten laten tijdens deze expeditie. Om deze reis te volbrengen moesten ze volledig vertrouwen op hun buddy om te wandelen en hulp accepteren om hun weg te vinden.

DE UITDAGING

Zonder (goed) te kunnen zien, maar met blindelings vertrouwen, een pelgrimstocht van 225 km maken van Ponferrada/Molinaseca naar Santiago de Compostela in Spanje, samen met goedziende buddy’s. Zonder bekendheid met de ander, met de fysieke uitdaging, met de overnachtingsplekken, maar toch met open vizier op pad te gaan zonder angst, oordeel of verwachting.

HET DOEL

Door wandelaars met een visuele beperking uit te dagen uit hun comfortzone te stappen, krijgen ze meer zelfvertrouwen en zelfstandigheid. Ze leren flexibel te zijn, angsten te overwinnen, te denken in mogelijkheden en teamgeest te ontwikkelen. De deelnemers zijn letterlijk en figuurlijk ‘onderweg’ naar nieuwe mogelijkheden en kansen in hun dagelijks leven.

CAMINO DE SANTIAGO

Santiago de Compostella is al meer dan duizend jaar een van de belangrijkste christelijke bedevaartsoorden. Pelgrims komen tegenwoordig uit heel de wereld naar Spanje om deze pelgrimstocht te wandelen. Dit pad noemt men Camino de Santiago (de weg naar Santiago). Jaarlijks arriveren er zo’n 250.000 pelgrims in deze bedevaartsplaats.